[2023-11-16] Finns den fria akademin längre? Vad ska den stå för? Frågar du Chalmers ska den ta ansvar för idéutbyte genom att förbjuda vissa former av offentligt idéutbyte.

Lyssna direkt:

Ladda ner avsnitt som mp3

AVSNITTETS LÄNKAR
Chalmers förbjuder politiska manifestationer (SVT). Oisín Cantwell (Aftonbladet) Chalmers strypta yttrandefrihet är troligen laglig. Följ Erik och Jesper på X och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna eller fältet nedan för att kommentera avsnittet. Eller varför inte testa följa Erik och Jesper på Bluesky?

UPPFÖLJNING
Beslutet tas tillbaka dagen efter avsnittet släppts: Chalmers häver förbudet mot politiska manifestationer (GP)

En reaktion på “#599. Det här avsnittet skulle ej kunna göras på Chalmers

  1. Bra rutet! Min erfarenhet är att det här kommer direkt från det privata näringslivet. Där tar man gärna till generella förbud som slår brett mot ”oskyldiga och skötsamma” för att slippa hantera enskilda, jobbiga situationer och individer. Även inkonsekvenserna finns där: Bojkotta Kuba men göra affärer med Kina. Vara för jämlikhet, mångfald och inklusion men ha verksamhet i arabländer. Eller Kina. Det går väl att acceptera i näringslivet men knappast på ett Universitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *