År 2021 var den hittills största diskrepansen mellan vilka sidor som besöktes mest och vilka avsnitt som blev mest nedladdade. Vilket var ditt favoritavsnitt av Mediespanarna i år?

Mest nedladdade avsnitt

1. #503. Vaccinmotståndet i Sverige
På vilket sätt skiljer sig vaccinmotståndet i Sverige från motsvarande rörelser i USA?

2. #488. Liberalismens död, del 1
Första avsnittet i en oväntat lång serie om liberalismens död.

2. #468. Tre konspirationer
Året var knappt en vecka gammalt innan Capitolium stormades i USA. I detta avsnitt avhandlas tre olika konspirationsteorier som snabbt spreds på sociala medier: polisens agerande, antifa och ryska agenter.

Mest besökta sidor

1. #470. Lektion i krishantering
Detta var året då hockeylaget HV71 krisade i, och så småningom även åkte ur, SHL. I detta avsnitt jämförs HV71:s krishantering med ett annat företag; CD Project Red som släppt en superbuggig version av Cyberpunk 2077.

2. #471. Den stora blankningen
Med en aktieryckning går hedgefonder i graven. Jesper och Erik jämför Bernie-meme med reddit-användares köp av GameStop-aktier. Vad de har de gemensamt är humor, en känd aktör bland internetgenerationen, en gemenskap över politiska gränser, teknisk lättillgänglighet och Covid 19.

3. #482. Kritisk diskursanalys
Krånglig teori made easy. Det här är avsnittet för dig som vill förstå grunderna i Normans Faircloughs tredminensionella modell: text, diskursiv praktik och social praktik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *