[2017-03-14] I vilket Jesper och Erik firar Källkritikens dag i efterskott genom att peka på vilka förutsättningar som styr akademiska miljöer och hur det leder till att den offentliga akademiska debatten ibland inte är så vetenskaplig och saklig som den skulle behöva vara.

Lyssna direkt:

Ladda ner som mp3

AVSNITTETS LÄNKAR
Detta avsnitt bygger vidare på avsnitt 262. Desinformation och 263. Mer desinformation. Jesper hänvisar till kritik av MSBs rapport av bland annat Jenny Berglund och Mohammad Fazlhashemi (m fl) och Eli Göndör och Christer Mattsson. Erik citerar Eli Göndör: ”Det är inte ämnet som är problemet, utan utförandet”. Erik hänvisar till studien: Quantifying the effect of editor–author relations on manuscript handling times. Erik citerar en artikel från Svenska dagbladet. Jesper rekommenderar boken Kodnamn: Mikael : spionaffären Enbom och kalla kriget av Tomas Bresky. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna för att kommentera avsnittet.

En reaktion på “#271. Den ovetenskapliga rapporten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *