[2017-02-21] I vilket Lena Berggren, docent i historia, pratar med Jesper och Erik om vikten av att kalla en spade för en spade. Vi pratar om upplevelsen att föreläsa i USA under samma period som Trump vinner presidentvalet, den tunna fernissan av jämställdhet, identitetspolitikens för- och nackdelar, problemet med att använda nazism som exempel för fascism, Mussolini och den europeiska fascismen, Trumps framgångar i USA, Moderaternas flirt med Sverigedemokraterna, samt fascismens syn på medier och varför 1984 är en så viktig bok.

Lyssna direkt:

Ladda ner som mp3

AVSNITTETS LÄNKAR
Första avsnittet med Lena: 96. Fascism. Erik benämner Lena som excellent lärare. Läs gärna denna bloggartikel av Lena som beskriver hennes upplevelser i USA. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna för att kommentera avsnittet.

En reaktion på “#268. Den alternativa fascismen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *