[2024-02-23] I vilket Jesper och Erik diskuterar en konflikt vid Umeå universitet som härrör ur olika syn på vem som får forska och undervisa på vad.  

Lyssna direkt:

Ladda ner avsnitt som mp3

AVSNITTETS LÄNKAR
SVT Sápmi · Samisk kritik mot kurs på Umeå universitet: ”Vad har hänt?”. Ivar Arpi · Samiska aktivister försöker tvinga bort Jonny Hjelm. Humanistiska fakultetens dekaner svarar: Med anledning av en omdebatterad kurs vid fakulteten. Gustafson och Hjelm (SvD) ”Fel låta samisk värde­grund styra forskning”. Peter Rodhes påpekanden och argumentationsanalys av debattartikeln. Stoor (VK) Berättigad kritik mot den planerade kursen om samer på Umeå universitet.

EFTERFÖLJANDE MEDIEHÄNDELSER
VK (5 mars 2024) Universitetskurs inställd efter kraftig kritik mot lärare. SVT (6 mars 2024) Stora interna bråk på Umeå universitet: ”Kallat mig samehatare”. Rektor (28 mars 2024) : Den akademiska friheten behöver främjas och värnas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *