[2023-05-19] ”Det spelar ingen roll att ditt lag är bäst på pappret; man kan torska ändå.” Erik och Jesper känner nostalgi över återkommande rubriker om att fel låt vann Eurovision Song Contest. Efter att ha observerat publikstormen över Finlands andraplats gör Erik två reflektioner. 1) Det är inte orättvist att segra utifrån givna regler. 2) Det är bra att få den bittra förlustens livserfarenhet. Erik lägger nämligen fram hypotesen att personer som är sportfans har lärt sig att acceptera upplevda orättvisa förluster. Han berättar också varför han alltjämt är skeptisk till Twitter.

Lyssna direkt:

Ladda ner avsnitt som mp3

AVSNITTETS LÄNKAR
Ljud från @ylex3m (TikTok) Vi är inte dåliga förlorare, bara rånade . Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna eller fältet nedan för att kommentera avsnittet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *