[2020-05-31] På universitetets hemsida står rektorn och ler; allt kommer bli bra för studenterna. Men bortom hemsidan är det lärarna som får slita för att uppfylla byråkratins löften. Via trädkojor och Folkhälsomyndigheten berättar Erik om sin resa till sjukskrivning och vad han skulle gjort om inte hjärtat tyckt annorlunda.

UR INNEHÅLLET

  • 02:40 Nervsammanbrott
  • 04:12 Den vackra byråkratin
  • 09:03 Den känslolösa byråkratin
  • 14:48 Det är inte Folkhälsomyndigheten som ändrar sig. Det är folket.
  • 21:37 När uppdragsgivaren beställer dubbelarbete
  • 36:43 Upprop: En veckas sjukskrivning

Lyssna direkt:

Ladda ner avsnitt som mp3

RÄTTELSE
Erik kaller SKR felaktigt för myndighet. Det är en medlems- och arbetsgivarorganisation.

AVSNITTETS LÄNKAR
Tomas Nilsson (HD) Barn byggde koja på allmän mark– nu jagar kommunen ”ägarna”. Eriks YouTube-video om dubbelarbete – Schrödingers lärare? Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna eller fältet nedan för att kommentera avsnittet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *