[2017-11-23] Medvetna provokationer, kändisar och improvisationsjazz. Konstvetaren Ann-Catrine Eriksson återgästar Mediespanarna och pratar om 50-årsjubileet av den stora konstsatsningen Multikonst som var ett samarbete mellan bland annat Public Service och Konstfrämjandet för att få allmänheten att bli mer konstintresserad.

Ladda ner som mp3
Prenumerera via iTunes
Prenumerera i annat program (RSS).

Lyssna direkt:

Följ oss på Facebook.

AVSNITTETS LÄNKAR
Se Multikonst – hela Sverige går på utställning på Öppet arkiv. Läs David Rynell Åhléns avhandling Samtida konst på bästa sändningstid. Estrad: Skattkammarön. Lyssna på tidigare avsnitt med Ann-Catrine: 18. Mannen i rött och 37. Tårta. Följ Ann-Catrin Eriksson på twitter. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna för att kommentera avsnittet.

2 reaktioner på “#306. Multikonst i folkhemmet

  1. Tack för ännu ett bra avsnitt och denna gång med verklig nostalgifeeling. Ni pratade också lite kort om #metoo-kampanjen. Jag tycker själv att denna i huvudsak är bra och dessutom mycket behövlig. Det som lite bekymrar mig är dock vad som i verkligheten kan komma ut av denna kampanj. Hur stor är egentligen chansen att den kommer att kunna skapa någon verklig förändring? Jag tror tyvärr att den kommer att påverka ganska lite på något/några års sikt. Just nu är det stort och många killar/män tänker sig för vad gäller yttranden och uppförande etc. Men på ett par års sikt? Han den ändrat något till det bättre 2020. Hur många kommer ihåg den då? Fanns för något 10-tal år sedan en kampanj, som jag tror började i Frankrike, som hette ”Rör inte min kompis”, fanns små märke med en uppsträckt handflata med denna text. Denna kampanj var då mycket stor och också internationell men vad påverkar den idag???? Skulle gärna vilja höra era kommentarer om detta ämne. Är jag för pessimistisk???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *