[2016-10-19] I vilket Erik och Jesper skapar god stämning genom att minnas gamla avsnitt och för i bevis hur de sociala medierna och de traditionella nyhetsmedierna mötts i den sociala punkten:

  1. Traditionella medier överprioriterar den känslomässiga reaktionen.
  2. Traditionella medier “tar inte ställning” – utan ser sig snarare som moderator.
  3. Traditionella medier är inte lika viktiga längre, utan ses som ett bland många möjliga forum
  4. Traditionella medier bevakar sociala medier.
  5. De nya medierna börjar bli bättre på granskning och dialog.

Lyssna direkt:

Ladda ner som mp3

AVSNITTETS LÄNKAR
Erik etablerade begreppet i avsnitt 21. Den sociala punkten. Det hänvisas till avsnitt 11 och 148 med Hanna Söderlund. Erik hänvisar 106. journalistik typ 1. Jesper rekommenderar Offsides podcast (123. Pappa till tre poäng) som tar upp 94-laget. Jesper tar upp gammalt avsnitt med, och nya artiklar av, Jack Werner.

Erik rekommenderar avsnittet med Johan Cedersjö samt hänvisar till avsnittet Okritiskt nazimys och ifrågasatt bondesex. Erik hänvisar till avsnittet veckan innan. Jesper pratar om ”SVT-filmen” om somalier som ska invadera Sverige. Erik hänvisar till avsnitt 214. Opinion är ett opium för folket.

Erik rekommenderar podcasten Lilla Drevet. Jesper hänvisar till artikeln: What If the Newspaper Industry Made a Colossal Mistake?

Erik rekommenderar avsnittet med intervjun med Martin Soneby, avsnitt 201. Grabbig stämning, respektive AMK-morgon när Thomas Järvheden intervjuas. Erik nämner Lorrys sketch. Följ Jesper och Erik på Twitter eller kommentera avsnittet med #Mediespanarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *