[2023-07-26] Medieskildringar av krig har en lång historia och genom åren orsakat mycket debatt. Debatten har till exempel handlat om hur de används av olika aktörer i propagandasyfte, hur de kan påverka opinionen i de krigförande länderna och de riskerar påverka publikens mentala hälsa. Det här och mycket annat diskuterar Erik och Jesper i detta avsnitt Mediespanarna som handlar om det drönarskildrade kriget i Ukraina.

En fråga som programmet väcker är om en person (utan att namnge någon) som plötsligt uppfattar myrstigar i en gotländsk gräsmatta som skyttegravar har sett för mycket drönarbilder. En extra bonus i programmet består av att räkna fram exakt hur många gånger Jesper säger ”obehagliga bilder”.

Lyssna direkt:

Ladda ner avsnitt som mp3

AVSNITTETS LÄNKAR
Mattias Svahn (Stockholms universitet) Tiktokkriget och kampen om sanningen. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna eller fältet nedan för att kommentera avsnittet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *