En reaktion på “#561. Sent ska syndaren vakna

 1. Mycket bra!

  Här är två saker till som inte alls diskuteras (av journalister eller andra) som ni kanske vill prata om:

  Förbud mot anonyma kontantkort (redan infört och för sent att göra något åt).
  Det går alltså inte längre för journalister att kommunicera med sina källor utan att röja dem.

  Det som kallas ”chatcontrol” i EU (går fortfarande att stoppa) som innebär att brevhemligheten avskaffas när det gäller elektronisk kommunikation. Det vill säga att EU (med Ylva Johansson i spetsen) vill att internetoperatörer ska vara tvungna att skanna e-post och chattar i jakt på (som första steg) barnporr och flagga upp detta för myndigheterna. Det innebär bland annat att all kommunikation med banker och sjukvård kommer att vara öppen att läsa för vem som helst med de tekniska resurser som krävs.

  Det är så oerhört ironiskt och paradoxalt att de enda som numera konsekvent är emot dessa integritetskränkningar är det före detta Vänsterpartiet kommunisterna. Övriga partier har istället blivit Stasi-kramare.

  Vänligen,

  Björn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *