[2022-04-27] Vad har Netflix, Filmstaden och Akademiska hus gemensamt? De har fattat PR-mässigt katastrofala beslut utifrån tidigare, upplevd eller nuvarande monopolställning.

Lyssna direkt:

Ladda ner avsnitt som mp3

FÖRTYDLIGANDE FRÅN AKADEMISKA HUS

Akademiska Hus är mycket riktigt en stor fastighetsägare inom segmentet lokaler för universitet och högskolor, men vi har inget monopol. I genomsnitt har Akademiska Hus en marknadsandel på 62 procent, vilket innebär att vi är en av flera aktörer på en öppen marknad där kunderna kan förhandla sig till den lösning som bäst tillgodoser deras behov. Lärosätena kan hyra av vem de vill och idag finns drygt 300 andra fastighetsbolag som också hyr ut lokaler till lärosäten. Långt ifrån alla hyr alltså av Akademiska Hus och på vissa studieorter finns vi inte alls.

Och vad gäller att rum/lokaler på Umeå universitet ska ha ”plomberats igen” för något år sedan så var det inte något som beslutades om eller utfördes av Akademiska Hus. Här får vi i stället hänvisa till er lokalförsörjningsenhet på universitetet. Däremot stämmer det att vi tillsammans med Umeå universitet sedan en tid har installerat sensorer på campus i syfte att få kunskap om på vilket sätt och när på dygnet lokaler överlag används. Ju mer vi och universitetet vet om hur lokalerna används, desto enklare kan vi tillsammans anpassa lokalerna på bästa sätt. Läs gärna mer om det arbetet här: https://www.akademiskahus.se/vara-kunskapsmiljoer/forvaltning/sensorer-pa-campus/

AVSNITTETS LÄNKAR
Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna eller fältet nedan för att kommentera avsnittet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *