[2022-03-12] I vilket Erik och Jesper diskuterar medier, journalistik och politiska beslut under Ukraina-invasionen.

UR AVSNITTET
03:14 Censur av propaganda inte rätt väg att gå
10:31 Kronologisk publicering
16:40 Medborgarjournalistiskens styrkor och svagheter
20:39 Gränsen för en konflikt
24:15 Invanda hjulspår i kriser.
36:40 Hoppet om ett Argentina-exempel

Lyssna direkt:

Ladda ner avsnitt som mp3

AVSNITTETS LÄNKAR
Martin Schori (Aftonbladet) Censur är inte rätt vapen mot propaganda. Jesper hänvisar till bloggen rasmusfleischer.se. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna eller fältet nedan för att kommentera avsnittet.

3 reaktioner på “#527. Invasionen i medierna, del 2

  1. Apropå Putins propaganda spetsade jag till mig öronen då ni påstod att Putin inte sagt att Ukraina använder civila som sköldar. Putin hade nämligen gjort det någon dag tidigare, så han var ju förutsägbar på ett sätt även om han väntade rätt länge på det.

    Min känsla annars angående Putins stöd i Sverige är att många kulturkrigare har stöttat Putin tidigare för att de tolkat in honom som en kulturkrigare av samma sort som dem. Nu när de i och med invasionen av Ukraina har insett att han nog bara är en krigare har de vänt honom ryggen. Deras kritik har trots allt aldrig varit riktad mot Ukraina, utan mot det svenska samhället. De har ingen orsak att vara trogna Ryssland när Putin inte går att använda som föredöme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *