[2017-12-14] I vilket Jesper och Erik redogör för olika medieperspektiv på konflikten mellan Israel och Palestina, samt hur analyser av väljargrupperna i USA ibland riktar in sig på helt fel religion.

Ladda ner som mp3
Prenumerera via iTunes
Prenumerera i annat program (RSS).

Lyssna direkt:

Följ oss på Facebook.

AVSNITTETS LÄNKAR
SKMA: Problematisk formulering på SVT Text om ”den judiska lobbyn”. Somar Al Naher (Expressen): Så hjärntvättas vi syrier att hata judar. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna för att kommentera avsnittet.

3 reaktioner på “#309. Antisemitism

  1. Apropå ”belägg” (tidigare i avsnittet): Vid 23:46 sägs “där (är) blir *allting* då en fråga om antisemitism”. Lite oförsiktigt och antagligen fel.

  2. Intressant och viktigt inlägg om antisemitismen i våra dagar. Speciellt intressant är den ”kristna sionismen” som utgör den kanske starkaste stödet för Israels ockupationspolitik. Är inte denna form av domedagsprofetia i sig ett uttryck för antisemitism? I vart fall vet jag att många judar uppfattar det så. (Och hur ser egentligen pingstvännen Lars Adaktusson på kopplingen mellan kristen sionism och sitt starka stöd för staten Israels politik?)

    Och en sak till apropå antisemitismen i Mellanöstern. Ni har ju helt rätt att de arabiska regimerna i området producerar denna form av rasism för att befästa de egna positionerna. Det är ett viktigt klargörande. Och saken blir ju inte bättre av att talesmännen för staten Israel ständigt hävdar att Palestina tillhör det judiska folket och gör hänvisningar till Toran. Sammanblandningen mellan religion och politik görs från många håll och förbättrar inte läget precis. Men vad gör man inte för att hävda att Gud är på ens sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *