[2017-04-05] I den personifierade mediala stormen av alarmister, ”sanningssägare”, debattörer och administratörer för facebookgrupper ifrågasätter Jesper och Erik de lösa definitionerna av termen visselblåsare. Några förslag på krav för att definieras som en visselblåsare som förs fram i avsnittet är:

  1. Det ska ha skett oegentligheter som försöker döljas
  2. Visselblåsare ska verka inom organisationen som avslöjas
  3. Det ska finnas en tydlig avsändare som riskerar sin position eller anseende (och därför ibland måste vara anonym)
  4. Det ska finnas tydliga eller väl underbyggda bevis/dokumentation

Har du fler eller andra förslag? Kommentera gärna nedan.

Ladda ner som mp3
Prenumerera via iTunes
Prenumerera i annat program (RSS).

Lyssna direkt:

Följ oss på Facebook.

AVSNITTETS LÄNKAR
Alla presidentens män. Spotlight.  Per Gudmunssons ledartext i SvD: Året då visselblåsare blev landsförrädare. SVT:s granskning av ”Rädda vården”. Fredrik Segerfeldt: De fina forskarna. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna för att kommentera avsnittet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *